2008. december 13., szombat

Gyűjtés a hétes-telepi karácsonyra

Támogatókat keres a Hétes-telepi karácsonyhoz az ICA egyik alapítója, Bódis Kriszta. Az általa az elmúlt években sikerrel megkezdett roma-integrációs program az Ózd melletti Hétes telep lakói számára teremt esélyt a művészetekkel való ismerkedésen keresztül a könnyebb beilleszkedésre. A karácsonyi eseményekhez kapcsolódó felhívását olvashatják.



Kedves Barátaim,

mint azt bizonyára sokan tudjátok, idén éppen egy évtizede dolgozom a hétes-telepiekkel együtt, - valamint a Ti adományozó és önkéntes segítségetekkel- Magyarországegyik legszegényebb roma telepének körülményein változtatni. (Akit a részletek érdekelnek a Bódis módszerről, az esélyteremtő alkotótáborról, a hétesi ünnepekről, az a mellékletben olvashat róla.)
December 23-án a helyeikkel karácsonyi ünnepséget szervezünk. Karácsonyfát állítunk, bográcsban nagy, közös főzést szervezünk, feldíszítjük a fát. A Budai család disznókat vágna és élelmiszer csomagokat állítanánk össze, hússal, gyümölccsel, vitaminnal, édességgel, ezt az ajándékcsomagot osztanák szét egymásközt a családok és a gyerekek.
Az ünnepségre, a disznókra, a csomagra, valamint a főzés alapanyagaihoz gyűjtünk pénzadományokat az Interkultúrális és Irodalmi Centrifuga (ICA) -án keresztül.
Kérjük az utalásra írjátok rá, hogy hétes-telepi karácsony.
CIB: 10700440-44513106-51100005

Köszönöm, hogy gondoltok ránk, és kívül-belül békés karácsonyt kívánunk:

Bódis Kriszta és a hétesi családok



Bővebb információk a hétesi karácsonyi ünnepségről:
A fát a helyiek állítják, a díszeket a hétesi gyerekek készítik. A Krúdy Gyula Általános iskola diákjai üdvözlő kártyadíszekkel veszik fel a kapcsolatot a telepi gyerekekkel, valamint vitamint és csokoládét gyűjtenek.
A szállítást én és önkéntes barátaim finanszírozzuk, illetve más felmerülő költségeket is. A szervezésben és lebonyolításban a telepiekkel együtt dolgozunk. Amire a támogatásokat költeni fogjuk:
közös főzés: gulyásleves közel 300 személyre:
hús, zöldség, krumpli, paprika, só, bors stb.
ital: tescós narancs szörp, műanyag poharak
élelmiszer ajándék csomag 86 családnak:
hús, gyümölcs, édesség, vitamin

-----------



Mellékletek:
A 2007-es táborról szóló beszámolók (az egyes linkekre kattintva):
augusztus 15-19.
augusztus 20.
augusztus 21.
augusztus 22.
augusztus 23.
augusztus 24.
augusztus 25.
augusztus 26.

A Bódis-módszer hétesi modellprogramjának ismertetése

Bódis Kriszta önéletrajza

Nincsenek megjegyzések: