2009. március 14., szombat

Meghívó Verebics Katalin kiállítására

Verebics Katalin legfrissebb festményein, grafikáin és fotóin következetesen felépített téma- és képi világát fejleszti tovább, mégpedig a korábbiaknál élesebb váltásokkal: a személyes, sőt, intim megközelítésű női aktok, portrék, testrészek és kivágatok a festői és grafikus elemek még merészebb mixelésével élednek újjá, az egyes műveken belüli ellentétes képi minőségek feszültséget keltenek – a felkavaró, érzékeinkre erősen ható jelenetek hatását fokozva. - Meghívó Verebics Katalin kiállítására.



Meghívó Verebics Katalin kiállítására



Sok szeretettel meghívjuk Verebics Katalin BEFORE the last RED moment című tárlatának megnyitójára 2009. március 19-én, 19 órakor az OCTOGONart Galériába! A kiállítást Varga Livius, zenész (Quimby) nyitja meg, hegedűn játszik Gazda Bence.


Verebics Katalin legfrissebb festményein, grafikáin és fotóin következetesen felépített téma- és képi világát fejleszti tovább, mégpedig a korábbiaknál élesebb váltásokkal: a személyes, sőt, intim megközelítésű női aktok, portrék, testrészek és kivágatok a festői és grafikus elemek még merészebb mixelésével élednek újjá, az egyes műveken belüli ellentétes képi minőségek feszültséget keltenek – a felkavaró, érzékeinkre erősen ható jelenetek hatását fokozva. Egyes képek pedig igazi meglepetést okoznak majd – friss témák, játékos elemek gazdagítják a fiatal képzőművész egyébként is sokrétű művészetét.

Verebics Katalin képgrafika szakon kezdte a Képzőművészeti Egyetemet, majd festő szakon végzett 2005-ben, Klimó Károly növendékeként. Számos díjjal méltatták sajátosan szuggesztív művészetét és egyéniségét.

A kiállítás megtekinthető: április 17-ig.

Szívélyes üdvözlettel:

Bojár Iván András
galériás

Iványi Bianca
művészeti vezető


OCTOGONart Galéria, 1012 Budapest, Várfok u. 7-9.
Tel.: 201-6959, 06-209-249-478

Nyitva: keddtől péntekig 10-18 óra között

www.octogonart.hu


'Verebics Katalin a Képzőművészeti Egyetemen képgrafika szakon kezdte el tanulmányait, néhány év után tért át a festészetre. Művészetétben meghatározó mind a bravúros rajztudás, mind a grafikai technikák közé sorolható kollázs-szerű komponálás, mind a vérbő, lendületes festőiség. Műveiben magától értetődő természetességgel ötvöződik a rajzi és a festői kifejezésmód, mindez úgy, hogy a kettő nem gyengíti, hanem éppen erősíti egymást. Kifejezésmódja meglepően érett és nem kevés női bátorsággal párosul, amikor művein gyakran saját testét jeleníti meg.' (Kishonthy Zsolt művészettörténész)


Szakmai életrajz:

Születési hely, idő: Enying, 1980. 10. 30.
1999-2005 Magyar Képzőművészeti Egyetem, grafika, majd festő szak, mesterem Klimó Károly volt
1995-1999 Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár

Díjai:

2007: Gundel-díj
2008: Kogart-díj



Csoportos és egyéni kiállítások

2006 MissionArt Galéria, Budapest, Miskolc

Erlin Galéria, Budapest

Városi Művészeti Múzeum, Miskolc

Plug, Műcsarnok

2005 Mucius Kortárs Galéria, Budapest

Barcsay terem, MKE, Budapest

Friss Európa, Kogart Ház, Budapest

Neofoton, Szentendre

Európa Fríz, Róma

2004 Energia és ellenérték, Szentendre

2003 Újlipótvárosi Klub Galéria (Verebics Ágival) Budapest

Chiesa S. Marta, Ivrea, Olaszország

Benczúr Klub, Budapest

2002 Rádai Galéria, Budapest

2003 Újlipótváros Club Gallery (with Ági Verebics), Budapest

Chiesa S. Marta, Ivrea, Italy

Benczúr Club, Budapest


Nincsenek megjegyzések: