2009. május 5., kedd

Spirituális fordulaton: Istennőcentrifuga május 7-én este héttől

"Valahol a körútnál, igen, a Budapesti „Nagykörút" mentén működik az Istennő Templom, melyet 2006-ban, az Őszi Napéjegyenlőséget ünneplő szertartás keretein belül szenteltek fel a Nagy Istennő Templomává." - MÁjus 7-én este héttől Veres Kriszta, az istennő templom papnője lesz Gordon Agáta vendége. A templomról és tevékenységéről Bumberák Maja írását olvashatják.


Bumberák Maja: Valahol a körútnál


Valahol a körútnál, igen, a Budapesti „Nagykörút" mentén működik az Istennő Templom, melyet 2006-ban, az Őszi Napéjegyenlőséget ünneplő szertartás keretein belül szenteltek fel a Nagy Istennő Templomává. Nem különálló épület, hanem egy tágas, többszobás lakásból alakították ki, és a nyolc-osztatú évkörnek megfelelően, évente 8-szor újraölöztetik-díszítik, annak megfelelően, hogy éppen melyik Istennőnek (vagy ha úgy jobban tetszik, az Istennő melyik aspektusának, megjelenési formájának) ünneplik az időszakát (a kilencedik Istennő az átváltoztató, aki az egyes átmenetekért felelős, neki nincs külön időszaka, állandóan jelen van). Jelenleg pl. éppen a Szerelem Istennőjének (akinek egyéb nevei még: Beltane, Babba, Tündérszép Ilona, Pontyasszony) időszakában vagyunk, a domináns szín a vörös.

Ha egy kicsit is nyitottak vagyunk arra, hogy feladjuk megkövesedett társadalmi-vallási beidegződéseinket, kinyílhat a szemünk arra az egyébkén szemet(vagy lelket?)szúró - tényre, hogy nem ám csak a földön, hanem bizony az égben is túlteng a férfi princípium.. Értsd: az érzékek feletti világban a "férfi az Úr" - az emberi társadalom, legalábbis a nyugati patriarchátus a maga képére és hasonlatosságára formálta a fenti szférákat is, és 2009-ben a zsidó-keresztény kultúrkörben azzal kell szembesülnünk, hogy az atyák, fiúk, hímneműek stb.  kitúrták onnan a női isteneket, akiket pedig bizony nem a feminizmus talált ki, legfeljebb csak a keblére öleli, és a spirituális new age irányokkal karöltve újrafelfedezi -  előássa a sírkamrákból, helyet ad neki magában, engedi az áramlását - életre kelti az évezredekig hanyagolt erőket, és megnyitja előttük érzékeit, csakráit , a lényét. Mindezt miért? Hogy gyógyulást hozzon – az egyénben és a közösségek különböző szintjein. Hogy visszaállítsa az elveszített egyensúlyt.

A 21. századi globalizálódó világban a menny is multikulti – az Istennő Templomban pl. egyszerre találkozhatunk ősi kelta és magyar istennőkkel, akik jól megférnek egyébként más kultúrák mára gyakran már elfeledett női isteneivel. Nincs itt szó elméleti káoszról vagy hanyagságról. Ha felismerjük, hogy minden egy, és hogy az Égi Szférákhoz nem kizárólag egyetlen út és igazság vezet, mindjárt kiengedhetjük a feszültséget.

Az istennő Templom egy olyan tér, ahol elcsendesedhetsz, puha textíliákkal, mécsesek és sólámpa lány fényével övezve kiszabadulhatsz a mindennapok sürgető egyformaságából, hogy átadhasd magad az önfelfedezés új útjainak, és felfedezd értékeidet, újraéld és letedd fájdalmaidat, a test és a lélek szétválaszthatatlanságát felismerve megtanulj merni önmagad lenni.

A nőiséggel (menstruációval, női szeméremtesttel) kapcsolatos tabuk megőlnek, olyan régi-új bölcsességek és dimienziók nyílnak meg, amelyek felszabadulást hoznak mind a nők, mind férfiak számára, és gyógyulást a mai instrumentalizált, anyagias, természet- és lélekpusztító világban.

Gyere el Te is, és merj gyógyulni!




„Spirituális fordulaton”
Hitek és technikák. Tanok és jóslatok. Ezo-(b)irodalom


Vendégünk: Veres Kriszta
Avalon Papnője és az Ezernevű
Istennő szolgálója, az Istennő Lángja

Beszélget: Gordon Agáta.
Olvas: Simán Éva.
Énekel: a Hangdalák (elhangoznak Mandalok)

Az estek nyilvánosak és ingyenesek
Várunk május 7-én csütörtökön este héttől
a Centrál Kávéház karzatán

3 megjegyzés:

TükörNŐ - önTükör írta...

Tök jó ez az írás.
Képzeld Maja én még nagyon régen, 2005ben, amikor Hoppá Bori nyomta ezt a témát, (pontosabban amikor bejött) rendeztem otthon a falamon egy mentruációs kiállítást. Nagyon tetszett a dolog, tényleg felszabadított, hogy nem kell ettől félni, a vér is nagyon erős és szép dolog. Ezt mindig is éreztem, de ez még rátett egy két lapáttal.
Ez az istennő ügy is mindig is érdekelt, majdnem elmentem már egyszer velük évkörözni Dobogókőre, csak túl drágának találtam a kiállítást is, meg az ünnepnapokon való részvételt.
Kíváncsian várom, tud-e valamit mondani nekem ez a Veres Kriszta. Jó ez az írásod, gratulálok.
V

Lipitik írta...

Kedves tukorno!
Erdekelne, ha mondjuk hatvan lennel, mi a szart kennel a falra?
mint muvesz...

mesebolt írta...

Köszi, Veronika! Az istennő Templomban (Hála az Úrnőnek :) vannak ingyenes szertartások is - Úhold, Sötéthold, Telihold Szertartás - ezek pl. mind ingyenesek és nagyon jók.
Ez a folyamat nagyon kiteljesítő szerintem, de még annak számára is, aki nyitott a dologra, végtelenül lassú tud lenni, mert a minket körbevevő világ visszahúz.
Nekem hiányzik egy olyan közösség, ahol rendszeresen lehetne ilyenekről beszélgetni - szabadon.
Olvastad a "Farkasokkal futó asszonyok"-at?