2009. május 11., hétfő

Nézd meg a várost belülről!

"Legyen turista saját városában és fedezze fel a láthatatlan hétköznapokat!" szlogennel hirdetik meg Közszolgáltatói Nyílt Nap akciójukat a fővárosi közszolgáltató cégek. A Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Közterület-fenntartó, a Fővinform és a Temetkezési Intézet egyszerre nyitja meg kapuit május 16-án. A nyílt nap keretében 10-től 16 óráig szakemberek mutatják meg a város működését - utána még épp oda lehet érni a Liszt Ferenc térre az Egyenlítő rendezvényeire.


A közszolgáltatói nyitott napok célja, hogy a budapestiek jobban megismerhessék a városlakók kényelmét szolgáló tevékenységeket. Ezek a szolgáltatások sok esetben láthatatlanok és teljesen természetesek. Most betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé és szabadon besétálhatunk olyan telepekre, intézményekbe, melyek egyébként nem látogathatók. Megnézhetjük a szolgáltatások mögött rejlő hatalmas infrastruktúrákat. Az ingyenes program keretében szakemberektől kaphatunk választ kérdéseinkre. Megtudhatjuk, hogy hova viszi a kukásautó a szemetünket, mi történik aztán vele, vagy honnan érkezik a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, a csapvíz, és hova távozik, hogy aztán a biológiai tisztítást követően a Dunába engedhető legyen. Megnézhetjük a közlekedési információk áramlását, a mindennapi forgalmat segítő tevékenységet. A vállalkozó szelleműek még a legmisztikusabb helyekre is ellátogathatnak. A programokról részletesebben a társaságok honlapján lehet tájékozódni.

Fővárosi Vízművek: a Gruber József víztároló medence (Sánc u. - Orom u. - Hegyalja út által határolt terület), és a Budafoki Víztorony

Fővárosi Csatornázási Művek: Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep (1044 Bp., Tímár u. 1.), Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep (1238 Bp., Meddőhányó u. 1.), Ferencvárosi Szivattyútelep (1095 Bp., Soroksári út 31.)

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.: Hulladékhasznosító Mű (1151 Bp., Mélyfúró u. 10-12.)

FŐVINFORM: 10 órától és 15 órától kezdődően a BKV Forgalomirányító Központban (1088 Bp., Szabó Ervin tér 2.)

Budapesti Temetkezési Intézet: Csömöri Sírkert és Hamvasztóüzem (2141 Csömör, Főnix u. 1.)

Nincsenek megjegyzések: