2009. május 15., péntek

Együtt az erőszak ellen!

Hatvannégy évvel ezelőtt, 1945. május 9-én véget ért a második világháború, amelyben milliókat gyilkoltak meg a származásuk miatt. Hatvannégy évvel ezelőtt azt hitte Európa, hogy soha többé nem fordulhat elő, hogy a többség üldözi és gyilkolja a kisebbséghez tartozókat. Azóta tudjuk, hogy akik hittek ebben, azoknak csalódniuk kellett. Hatvannégy év elteltével hazánkban, Magyarországon azt látjuk, hogy újjáéled a kirekesztés és a gyűlölet. - Együtt az erőszak ellen! - A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom demonstrációja máj 16-án.


Együtt az erőszak ellen!


A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom május 16-án nagyszabású demonstrációt szervez.

Hatvannégy évvel ezelőtt, 1945. május 9-én véget ért a második világháború, amelyben milliókat gyilkoltak meg a származásuk miatt. Hatvannégy évvel ezelőtt azt hitte Európa, hogy soha többé nem fordulhat elő, hogy a többség üldözi és gyilkolja a kisebbséghez tartozókat. Azóta tudjuk, hogy akik hittek ebben, azoknak csalódniuk kellett. Hatvannégy év elteltével hazánkban, Magyarországon azt látjuk, hogy újjáéled a kirekesztés és a gyűlölet. Magyarországon ma ismét félnek az emberek, hogy származásuk, bőrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve. És félelmük nem alaptalan.

Ma újra embereket ölnek meg pusztán a származásuk miatt. Ez tűrhetetlen!


Emeljük fel szavunkat a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen! Mutassuk meg, hogy Magyarország a demokratikusan gondolkodó, az emberi jogokat tiszteletben tartó többség országa. Olyan ország, amely nem tűri a kirekesztést, a társadalom bármely csoportjával szembeni politikai hisztériakeltést, és határozottan kiáll az emberi jogok mellett. Felhívjuk a közjogi méltóságokat, a pártokat, a civil szervezeteket és minden magánszemélyt, aki nem akar olyan országban élni, amelyben egyes polgártársaink megfélemlítésnek, üldözésnek vannak kitéve, hogy jöjjön velünk és tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen szombaton, május 16-án délután 3 órakor a XIII. kerületi Szent István parkban.

A kezdeményezéshez a következő címen lehet csatlakozni:
magyar.demokratikus.charta@gmail.com

A demonstráció honlapja itt
.

Nincsenek megjegyzések: