2008. október 1., szerda

Irodalmi Centrifuga Jászberényben

2008. október 7-én kedden délután öttől a jászberényi Városi Könyvtár és Információs Központ kamaratermében (Jászberény, Bercsényi u. 1.) az Irodalmi Centrifugában Kiss Judit Ágnes könyvei pörögnek: nőtudtat, szexualitás, irodalom, versek és regény, referenciális olvasás és távolságtartás, sajátélmény és képzelőerő - címszavak az estről.

Az Irodalmi Centrifuga jászberényi adásának vendége Kiss Judit Ágnes 1973-ban született író, költő, magyartanár és drámapedagógus, oboa szakos zenész. Irodalomszervezőként és színészként is tevékenykedik. Megjelent kötetei: Irgalmasvérnő (versek) 2006, Nincs új üzenet (versek) 2007, A keresztanya – Szomor Veron történetei (regény) 2008.

Kiss Judit Ágnes: Portfolió

Nézd, itt vagyok, mint táncos a színpadon.
Test, lélek egy. Tudd, ritka e pillanat.
Hogy mindig így maradjon, semmi
nem bizonyulna elég nagy árnak.

Itt már zenészként lógok a hangszeren.
Látod, zavar még mindig a pódium.
Jó vicces lett, ahogy tanítok
mesterien szigorú pofával.

Lthatsz színésznek, mert az is én vagyok
más bőrbe kötve. Ott meg, a másikon
épp verset írok bamba képpel.
Jól retusált, de hazug fotó mind.

Vágyat sugárzom? Védelemért eseng
kisgyermek énem? Ostoba álca csak.
Így játszik az, ki megtanulta:
meztelen önmaga úgyse kéne.

Az Irodalmi Centrifuga a Centrál Kávéház irodalmi-közéleti szellemiséget újjáélesztő törekvéséből és a nőirodalom új megjelenési formát és kifejezési lehetőségeket kereső öntudatosodásából született. Bódis Kriszta és Gordon Agáta 2003-ban indította útjára músorsorozatát a Tilos Rádióban, amely 2005-től a Centrál Kávéházban pörög. Eddigi vendégeik voltak többek között: Albert Györgyi, Heller Ágnes, Palya Bea, Rakovszky Zsuzsa, Szécsi Magda, Tisza Kata, Závada Pál.

A vendég Kiss Judit Ágnes költő, író, zenész, tanár. A házigazdák Gordon Agáta író, költő, szerkesztő és Györe Gabriella újságíró, irodalmár, szerkesztő.

Nincsenek megjegyzések: