2008. október 4., szombat

Búcsúzunk Albert Györgyitől

2008. október 3-án délután élő adásba tartva egy taxiban lett rosszul, s szívroham végzett az újságíró-műsorvezető, televíziós-rádiós személyiséggel. Depresszióról szóló könyvét az Irodalmi Centrifuga is bemutatta Az öngyilkos szépségkirálynők országa című estjén 2006. szeptember 28-án.


Albert Györgyi




Fekete-fehét ruhákat gyűjt. Élete e két szín rendkívüli gazdagsága, árnyalata, tónusa és szélsősége között mozog. Jó arc a képernyőn, szép angolság, alternatív nyitottság, multikulturális tájékozottság. Riportjaiban megláthatjuk az indiai gyerekkor színeit. Irigyelt médiaszemélyiség, aki a magyar nők legalább ötödét sújtó tünetegyüttes hordozója.
A depresszió szorításában is keresi a nő helyét. Második küldetése az írás. Elmondani az életét, összekötni a szálakat, megérteni a tapasztalatokat.
Ez az ő felajánlása a női tudatosságnak. - írja róla a Nők Magyarországon című kötet, melynek képeit Fábián Évi készítette.

Az öngyilkos szépségkirálynő országa című est kapcsán az Irodalmi Centrifuga is írt róla.



Rest is peace!

2 megjegyzés:

dunna elvira írta...

"Irigyelt médiaszemélyiség, aki a magyar nők legalább ötödét súlytó tünetegyüttes hordozója."

lécci cseréljétek ki pontos jére - nyilván a world sem vette észre, mert összetett szóként akár létezhetne is, ha lenne értelme.

luckylany írta...

Köszönlyük, lyavítottuk! :-)