2009. június 11., csütörtök

Indonéz színek Pécsett

Tari Eszter festőművész meghívására érkezett hazánkba I Wayan Karja festőművész, a Denpasari Indonéz Művészeti Egyetem Vizuális Művészeti és Design Karának dékánja, akinek munkáival júniusban és júliusban három alkalommal találkozhatnak a Pécsett járók.



A június 5. – 14. között megrendezésre kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) idején a Pécsi Galéria és Vizuális Művészeti Műhely immár negyedik alkalommal rendezi meg a POSZT – Színház az egész világ – Festők versenye című nemzetközi festészeti szimpóziumot és kiállítást. Elsősorban a hazánkkal szomszédos országokból hívtak meg idén is művészeket, akik a hazai alkotókkal képeznek majd most is rangos mezőnyt. Idén először vesz részt a Festők Versenyén egy indonéz festőművész, I Wayan Karja. A programban résztvevő művészek június 7.-től június 10-ig fognak festeni a Pécsi Nagygalériában. Végül június 11.-től–21.-ig az elkészült alkotások bemutatásra kerülnek a Széchenyi téri galériánkban. A kiállítás megnyitó június 11-én, csütörtökön lesz délután 5 órakor a Pécsi Nagygalériában.



I Wajan Karja Blue-sorozatából


Szintén Pécsen kerül megrendezésre a Pécs – Ars Geometrica 2009 III. Nemzetközi Találkozó és Workshop, Interakciók és határátlépések a művészetben és a tudományban „Kreativitás és Innováció” címmel 2009. június 18. és 21. között, a Pécsi Kulturális Központ szervezésében. Tari Eszter „A jávai hagyományok továbbélése” címmel tart előadást a wayang-világról június 18-án 13.50-14.10-ig a Dominikánus Házban (7621, Pécs Színház tér 2.), I Wayan Karja úr pedig 21-én, vasárnap 11-től 12 óráig fog workshoppal egybekötött elődást tartani a balinéz absztrakt festészetről a pécsi Szent István téren. A rendezvény honlapján olvasható részletes információ.



Tari Eszter első képével


A Színerő – Léptékváltás IV. című festészeti szimpózium is Pécsen kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Doktori Iskolájának szervezésében. Többek között I Wayan Karja úr és Tari Eszter is részt vesz a június 8.-tól július 7.-ig tartó programon. A résztvevő művészek június 8. és július 2. között fognak festeni 2 x 2 méter nagyságú festményeket a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. Belga Csarnokában (7629 Pécs, Zsolnay u. 37.) A kiállítás megnyitó ugyanitt lesz július 3-án délután 5 órakor, mely július 7-ig lesz megtekinthető. A szimpózium a festés ideje alatt is látogatható. Részletek itt olvashatók.

Wayan Karja munkái és önéletrajza megtekinthetők a honlapján.

Tari Eszter festőművész munkái szintén saját honlapján láthatóak.

Nincsenek megjegyzések: