2009. február 18., szerda

Obama lányai

Jasira, a fiatal egzotikus női préda 13 éves, tudja, hogy felnőtt férfiak szexuális tartalmú kommunikációja tiltott zóna. És hogy a saját szexuális zónái szintén tiltottak, menstruálni szabad, de csak titokban, tampont használni tilos, a vér tabu. Szexlapot nézegetni tilos, fura izgalmat érezni szintén. Önkielégíteni szégyen, az orgazmus titok... - Gordon Agáta recenziója Alicia Erian regényéről.


Gordon Agáta: Obama lányai


Alicia Erian: Abroszfej. Palatinus Extrém, Palatinus, 2008. Fordította: Szabó Helga. 422 oldal, 2800 Ft

Jasira arab női név, a Jasser változata, ha ezt a nevet látod, ilyesmi viselőre kell gondolnod, egy arab szépség kúszik be, sugárzik a fátyol mögül és iszonyú erotikus, ha pozitív előítéleteid vannak, vagy egy fanatikus férfi konyharuha-fejfedőben géppisztollyal, ha negatív előítéleteid képei tolulnak a féltudatos elmédbe.

Ilyesmire gondolnak mindazok, akik ismerik Jasirát vagy az apját, egy amerikai kertvárosban, arab asszimiláns bevándorló-benősülő férfit és serdülő lányát.
Mindannyiunknak meg kell dolgoznunk az előítéletekkel.

Az arab férfi van olyan jó amerikai mint az ír, az egyikük gyerekbántalmazó, a másik szexuálisan zaklató. Mindketten zaklatottak is persze, az ír szomszéd nem tudja kezelni Jasira szexuális kisugárzását, arab apja pedig szintén képtelen erre, apaként talán még nehezebb.
Hormon- és indulatvezérelt őslények :-).

Szerencsére vannak nagyobb tudatossággal, kevesebb előítélettel és több szeretettel megáldott szomszédok is. A várandós fiatalasszony egy tanácstalan, összezavart kislányt lát, távoli és szintén összezavart anyja van, akinek női tudásra és mentális segítségre van szüksége. És a férje is el tud tekinteni attól, hogy a fiatal egzotikus női prédát legalább titokban megriogassa.

Jasira, a fiatal egzotikus női préda 13 éves, tudja, hogy felnőtt férfiak szexuális tartalmú kommunikációja tiltott zóna. És hogy a saját szexuális zónái szintén tiltottak, menstruálni szabad, de csak titokban, tampont használni tilos, a vér tabu.
Szexlapot nézegetni tilos, fura izgalmat érezni szintén. Önkielégíteni szégyen, az orgazmus titok, és nem is biztos hogy az, mással csinálni tilos. Fehér férfi testi közeledését hárítani tilos, elfogadni hipertilos, ha mégis megtörténik, az szerelem. A szerelem tilos, titkos és bűnös dolog. És az is lehet, hogy valami más.

Ebben a szabályrendszerben el Jasira, és meglepően jól eligazodik, nem bénul le, kitűnően tanul, érvényes megfigyelései vannak, megismeri a szexet és a testét, megtanulja megkülönböztetni az egyenrangú kapcsolatokat és a tisztázatlan szenvedést okozókat.
Szeretni tanul.

És óriási szerencse, hogy kortárs csoportjában van olyan fiú barátja, akivel pontosan értik egymást. A fekete kamasz érti az arab serdülőt, a fiú a lányt. Az öntudatlanság romantikája helyett megbeszélik a vágyat és hogy kedvüket lelik egymásban, képesek védekezni és vigyázni egymásra, hogy végre ne bűn és szégyen legyen a testükben élni.

Jasira a legudvariasabb ember, akit ismerek, mondja Jasira fekete barátja a mindenórás szomszédasszonynak. Az előítéletekkel, babonákkal nevelt fiatal egzotikus női préda kislányos engedelmességére, jóindulatára, ártatlanságára és segítőkészségére gondolnak.
Vagyis a szépségére.


Gordon Agáta

-----

Nincsenek megjegyzések: