2009. február 16., hétfő

A Budai-család pillanatnyi helyzetéről

Az elmúlt héten szerdán Bódis Kriszta a Nyitott Műhelyben a filmklubra invitált mindenkit, aki segíteni szeretett volna Budai Barnabáson és családján, akik korábban a Hétes-telepről a Bódis Kriszta szervezte segítségnek köszönhetően tudtak új építésű házba költözni a telepen kívül, s akik nemrégiben egy tűzeset következtében elveszítették új házukat. Cikkünkben a szerdán történtekről és a további eseményekről, a támogatás eddigi mértékéről és lehetséges formáiról olvashatnak Bódis Kriszta levelében.


Kedves Barátaim,


Köszönet mindenkinek, aki szerdán ott volt, 150 ezer forintot dobtatok össze, én tegnapelőtt 60ezer Ft-ot adtam, ruhákat, ágyneműt vittem, és ettünk, Barnának és a számlájukra már érkezett többezer forint. Gerendás Péter levitte ami még hiányzott, matracot, tüzelőt, kaját valamennyi időre. Barnáék, éppen albérletet keresnek, még nem találtak, ezek az összegek erre fognak menni (kaució, stb).

A pénz folyamatosan gyűlik, amiről én is Mari is nyilvántartást vezetünk.

Érkeznek nagyon komoly felajánlások, ezeket még nem akarom elkiabálni, szervezkedünk. Biztosítónál nagyon normálisan kezelik az ügyet. Magyar Elemér elvállalta Barna jogsegélyezését, kedden leutazom egy építésszel. Itt tartunk.

Az információkat a bodiskriszta-subscribe@googlegroups.com csoportról küldöm, ha valaki erre ír levelet, akkor regisztrálom, várom a támogatók és érdeklődők jelentkezését itt. Vagyis nyugodtam adjátok tovább, hogy aki erre a címre küld egy sima levelet, azt fel tudom venni a csoportba.

A pillanatnyi helyzet orvoslásához a következők kellenének még:
- mosógép (nem automata, mert nincs vezetékes víz)
- centrifuga
- tartós élelmiszer

A legjobb ha ezeket le tudjátok szállítani Ózdra. Barna telefonszáma: 06/20/398-3924. Ha nem, akkor Szily Sári-t kell hívni, ott gyűjtünk holmikat, de bútorok nem férnek el, ha valaki abban akar segíteni azt is írja meg, esetleg meg tudom szervezni később a szállítást. Szily Sári elérhetősége: 06/20/219-4647.

számlaszám Barna Mária és családja - Raiffeisen: 12046119-00307590-00100003

Bódis Kriszta

Nincsenek megjegyzések: