2008. augusztus 4., hétfő

Szárnyalj velünk! – Az angyalkommandó felhívása

Biztosan sokan találkoztak már Budapest utcáin az utóbbi napokban a kis logóval: egy angyal, mellette a felirat: Angyalkommandó. Talán felmerült bennük, kik az angyalkommandó tagjai, s mit jelent ez a jel az aszfalton? Utánajártunk. Most az Angyalkommandó felhívását tesszük közzé.

Angyalkommandó - Szárnyaló lelkiismeret
Szárnyalj velünk! - Az Angyalkommandó Téged is vár!

Mi az Angyalkommandó? Kik az angyalok?


Az Angyalkommandó békés ám tevékeny civil mozgalom, mely várja új tagjait, akik nézeteivel azonosulva együtt szállnak vele. Az Angyalkommandó kulcs, amely kinyitja a mindannyiunkban meglévő igazságérzetet.
Az Angyalkommandó tagjai ellenség helyett közös célokat látnak. "Tenni akarunk. Szeretünk és értünk." - mondja az Angyalkommandó, s szeretné, ha mindenki értené. Nők, gyerekek, tizennyolcévesek, cigányok, lányok, asszonyok, állami gondozottak, szocmunkás érzületűek, segítők és a mindennapi munka után a hírek terrorjába belefáradtak, akik szelídek, mint egy közértpénztáros, könyörületesek, mint az elsős tanító nénik, és megváltók, mint a kórházi kisnővérkék. Valamennyien lehetnek az angyalkommandó tagjai, ha egyetértenek azzal, hogy az erőszak semmire sem megoldás.

Az Angyalkommandó békés eszközökkel küzd

minden kisebbséget ért igazságtalanság, megalázó kirekesztés és a megfélemlítés valamennyi formája ellen. Lelkiismeret, támasz és együttérzés, a szolidaritás megnyilvánulása - az Angyalkommandó új cselekvési forma azoknak, akiknek szükségük van rá, mert itt élnek, de nem értik, hogyan vált lakhelyük az erőszak bakancsok csapódásától visszhangos gyakorlóterepévé, s tenni is hajlandóak azért, hogy ez ne maradjon így.
Az Angyalkommandó minél több embernek szeretné elvinni a küzdeni tudás, az önérdekérvényesítés hírét: van lehetőség másképp élni, van lehetőség kimondani és megmutatni: másképpen gondolkodsz a hazáról, és a hazában élőkről, mint a gyűlöletkeltők.Hogyan lehetsz angyallá?

Nem kell érte tagdíjat fizetned − ha egyetértesz a céljainkkal, és a magad eszközeivel tenni akarsz azért, hogy Magyarország ne az összefogás teljes hiányáról váljon ismertté Európa-szerte, keresd elő a szárnyakat.
Ha erőszakmentes, az együttműködés kreatív formáira nyitott országban akarsz élni; ha elutasítod a nőket, gyermekeket, cigányokat, homoszexuálisokat, zsidókat, értelmi fogyatékosokat és másokat érő negatív megkülönböztetést és atrocitásokat, s egy-egy eseményen jelenléteddel is szeretnéd kifejezni, hogy a békés oldalon még mindig többen vagyunk - csatlakozz hozzánk! Rendezvényeinkről, eseményeinkről, amennyiben tevékenyen részt kívánsz venni munkánkban, szívesen tájékoztatunk.

Mindannyiunknak voltak szárnyai – gyere, találd meg velünk a sajátod!

Jelentkezz az angyalkommando@gmail.com címen vagy kövesd az eseményeket a www.angyalkommando.freeblog.hu-n.

Nincsenek megjegyzések: