2008. június 23., hétfő

Alternatív angol-magyar, avagy átlagolvasók vagyunk?

Virginia Woolf és az átlagolvasók címmel hirdette meg versenyét a Julia Briggs Emlékdíjra a Nagy Britanniában működő Wirginia Woolf Alapítvány. A díjat Julia Briggs, a kitűnő Virginia Woolf-kutató emlékére hozták létre, a 2009-es pályázatra angol nyelvű, a témába vágó esszéket várnak, a beadási határidő 2009. január 10. Arra gondoltunk, biztatjuk olvasóinkat: játsszanak, írjanak és nyerjenek! - ez is lehet egy alternatívája a focinak.

Az esszé címe Virginia Woolf 1925-ös esszéjére, a The Common Reader-re utal vissza. A Nagy-Britanniai Virginia Woolf Társaság egy 1998 augusztusában alakult nonprofit szervezet, melynek célja, hogy növelje az írónő ismertségét, s támogassa a róla szóló felolvasásokat és beszélgetéseket, vitákat. A társaságot az önkéntesek közül választott felügyelőbizottság irányítja. A szerkesztőbizottság szerkeszti az évente három alkalommal (január, május és szeptember) megjelenő Virginia Woolf Bulletint, s néhány más kiadványt. Woolf-fal kapcsolatos eseményeket, beszélgetéseket is tartanak, melyeken csak a társaság tagjai vehetnek részt. A társaság várja az új tagokat is (a tagság tagdíjfizetési kötelezettséggel is jár).


Julia Briggs, a jeles Woolf-kutató augusztusban hunyt el. Az emlékére kiírt esszépályázatra szinte bárki jelentkezhet,az elkészült esszéket a honlapon található jelentkezési lappal együtt Ruth Webb címére (15 Southcote Road, London SE25 4RG) kell eljuttatnia 2009. január 10-ig. További információkért Sarah M. Hall-t kereshetik e-mailen: smhall123@yahoo.co.uk

Az esszé hossza 2000-2500 szó lehet, a nevező saját, addig még nem publikált művének kell lennie (a szemináriumi dolgozatokat vagy iskolai dolgozatokat elfogadják), melyet három példányban, A4-es formátumra, csak egyoldalasan nyomtatva várnak, a sortáv dupla vagy 1,5-es, a betűnagyság nem lehet kisebb times new roman 10-es betűnél. Minden jelentkezőnek ki kell töltenie a hivatalos jelentkezési lapot. Az e-mailes jelentkezéseket nem fogadják el.

A versenyt Lyndall Gordon és Maggie Humm Woolf-kutatók, valamint Ruth Webb, Woolf biográfusa és a Virginia Woolf Alapítvány alelnöke bírálják el; döntésük végleges. A társaság fenntartja magának a jogot, hogy, amennyiben a zsűri úgy ítéli hogy nincsen megfelelő szintű beérkezett pályamű, ne adja ki a fődíjat. A győztest március idusán értesítik: jutalma 250 font, melyet a Társaság éves közgyűlésén, április 4-én vagy akadályoztatása esetén postai úton vehet át, valamint a Virginia Woolf Társaság Bulletinjében megjelentetik az írását.

A nem Angliából pályázóknak a részletes információkért fel kell venniük a kapcsolatot Sarah M. Hall-lal.

A Virginia Woolf Társaságról és az esszépályázatról itt olvashatók további részletek.

Nincsenek megjegyzések: