2009. március 6., péntek

Nőnap Orsival, szolidaritás Zsanettel

Karafiáth Orsolya és Tóth Evelin a Millenárison, Zsanett a bíróság bűvkörében tölti a nőnapot - a kultúrdémon koncertet ad, Zsanett reménykedik, hátha végre hisznek neki. Aki szolidaritását szeretné kifejezni, még megteheti az ennek szentelt blogon - cím a cikkben.


Kultúrdémon. Attribútum. Rafinéria. Alapegység. Fantasztikum. Igazgyöngy. Átok. Törtezüst. Hófehérke. Okozat. Rácsodálkozás. Showtime. Ok. Lidércfény. Yakuza. Akvamarin. - Mindez együtt: Karafiáth Orsolya, aki megújult blogja mellett most nőnapi partira invitálja az érdeklődőket a Millenáris Fogadóba, ahol Tóth Evelinnel, Lukács Miklóssal és Dés Andrással lépnek fel.

Tóth Evelinről a myspace oldalán lehet többet megtudni, Karafiáth Orsi pedig a regényéhez készült album három számát is hozzáférhetővé tette az új honlapján.


***


Míg nőnapot ünneplünk, Zsanett folytatja a pereskedést: a szolidaritási nyilatkozathoz még mindig lehet csatlakozni.

Részletek a tárgyalásról:

„Következetes, összefüggő és élményszerű volt, amit E. Zsanett elmondott” - ezt mondta szerdán, a Fővárosi Bíróságon az a XIII. kerületi rendőrtiszt, aki 2007. május 4-én elsőként hallgatta meg részletesen az állítólag rendőrök által megerőszakolt fiatal lányt. Egy másik vizsgálótiszt, egy rendőrnő, aki régebbről is ismerte E. Zsanettet, azt mondta a tárgyaláson a lányról: „ahogy kinézett, az teljesen megfelel annak, ahogyan egy ilyen bűncselekmény sértettje kinéz”.

"A Fővárosi Bíróságon szerdán folytatódott perben 8 rendőrtisztet hallgattak meg tanúként. A tárgyaláson elhangzott: a XIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahová E. Zsanett és családja, mint ottani lakosok segítségért és tanácsért fordultak, többen is meghallgatták a lányt. Az a vizsgálótiszt, aki korábbról ismerte E. Zsanettet és családját, alig 2 órával a történtek után beszélt vele. A rendőrnő, aki korábban már több erőszak áldozatának ügyét is vizsgálta, azt mondta: a lány eléggé magába volt roskadva, zilált volt és összegörnyedt, nem láttam rajta sem alkohol, sem kábítószer hatását. E. Zsanett úgy viselkedett, mint amikor egy nő szégyelli magát, összekuporodott, lehajtotta a fejét."

”A XIII. kerületi rendőrkapitányság egy másik tisztje, aki az első részletesebb meghallgatást lefolytatta, így idézte fel a történteket: hihetetlen történet volt, lehet, hogy pont azért igaz, mert annyira hihetetlen. A feletteseinek minden esetre azt jelentették: úgy néz ki, valós a bejelentés."

Nincsenek megjegyzések: