2009. március 12., csütörtök

Három gyermek, három sors

A Magyar Tudományos Akadémia főépületében (1051 Budapest, Roosevelt tér 9.) a II. emeleti nagyteremben kerül sor április 8án szerdán 17:30-tól a Három gyermek, három sors című film vetítésére és egy beszélgetésre az alkotásról.


Az Open University (Nagy Britannia) és a Hunnia Film Stúdió (Budapest) közös munkájaként készült el az egyórás dokumentumfilm, mely három, Magyarországon egymástól jelentősen eltérő körülmények közt élő kisgyermekről és családjukról szól.A Pécsett, Zákányban és Mezősason forgatott film Péter, Patrik és Orsi sorsát, jövőjét, lehetőségeit követi nyomon. A történet párhuzamosan mutatja be a három helyszín gazdasági, kulturális és környezeti adottságait, amelyek korlátozzák, vagy épp erősítik a gyerekek reményét egy szebb jövőre. A film egyúttal bepillantást enged azoknak a társadalmilag érzékeny embereknek az életébe, akik reménykeltő támogatásukkal azokon segítenek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.
A filmvetítés utáni beszélgetés vendégei: John Oates, a film producere; Szekeres Csaba, a film rendezője és Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese.
Minden érdeklődőt szeretettel látnak.

Nincsenek megjegyzések: