2009. március 11., szerda

Keress pénzt a kreativitásoddal!

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a WAMP 8 napos, ingyenes, állalkozói ismereteket nyújtó és készségfejlesztő tréning-programot hirdet művészeknek, iparművészeknek. A tréningre nyolc áprilisi napon kerül sor - olyan érdeklődő alkotók jelentkezését várják, akik ki is állítanak március-április-május folyamán a WAMP-on.


Ha:

- Szépek a munkáid, szereted, amit csinálsz, és szeretnél jobban érvényesülni a piacon
- Szeretnéd egységben látni a tevékenységedet, a marketinggel, menedzsmenttel erősíteni pozíciódat
- Még nincs vállalkozásod, de elkerülhetetlen, hogy számlaképes legyél
- Már önfoglalkoztató/vállalkozó/adószámmal rendelkező magánszemély vagy, és szeretnél tudatosabbá válni,
- Vagy csak szeretnéd látókörödet gazdasági, vállalkozási ismeretek terén bővíteni,


akkor ez a tréning pont Neked szól!


A képzést tartó SEED Alapítványról dióhéjban annyit, hogy 1990-ben alakult a magyarországi vállalkozói ismeretek, és környezet fejlesztése érdekében. Tevékenységi körükbe tartoznak a vállalkozói készségeket és ismereteket fejlesztő tréningek, akkreditált képzési programok, eseti és projektjellegű tanácsadás, szakmai rendezvények szervezése, valamint kutatói és szakértői tevékenység. Jelen programjuk keretében a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával oktatnak országszerte nyolc helyszínen olyan szakmák, művészeti ágak képviselőinek, akik számára a vállalkozás jelentheti a jövedelemszerzés kereteit.

A WAMP céljai között szerepel, hogy kiállítói számára a már meglévő szolgáltatások mellett a vállalkozói ismeretek elsajátítása terén is segítséget nyújtson. Ennek egyik megvalósulása a jelen ingyenes program, amelyet azoknak a wamposoknak ajánlanak, akik a művészeti és tervezői ismeretek mellett üzleti hátországukat is erősíteni szeretnék annak érdekében, hogy munkáikkal, illetve termékeikkel sikeresebben boldoguljanak, illetve tevékenységüket hosszútávon fenn tudják tartani.

A képzés időtartama

8 nap, amelyek a következők: Április 1., 3., 8., 10., 15., 17., 22., 24. (szerdai és pénteki napok) 9 és 16 óra között.

A képzés tartalma:

Elméleti alapokon nyugvó gyakorlatorientált képzés, mely vállalkozói ismereteket nyújt a művészek, iparművészek speciális igényeire alapozva. A tananyag átadása tréningmódszerrel történik, melynek keretében a hallgatók egyénileg, illetve csoportokban aktív részeseivé válnak a foglalkozásoknak, saját kérdéseiket, problémáikat állíthatják a középpontba.

Tematika:

- Az üzleti ötlet és üzleti tervezés végiggondolása, a vállalkozásalapítás és működtetés lehetőségei és kockázatai,
- Választható jogi formák, illetve a vállalkozásindításhoz szükséges gyakorlati teendők,
- Marketing és marketing-kommunikációs ismeretek, értékesítés, ügyfélcentrikus vállalkozás,
- A kisvállalkozások pénzügyei – amit a pénzügyekről, az adózásról, a likviditási problémák elkerüléséről tudni kell,
- Pályázatok és egyéb finanszírozási források mikro-vállalkozások számára,
- Üzleti terv készítése.

A program minden résztvevő számára 5 alkalommal személyes tanácsadáson való részvétel lehetőségét is biztosítja, térítésmentesen. A tréning helyszínének kiválasztása még folyamatban van.

A jelentkezés és a részvétel feltételei:

Az ingyenes tréningen, amelynek értéke 68 000 Ft, 20 fő vehet részt. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják. A tréningre azok a wamposok jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy 2009 március, április és május hónapjaiban részt vesznek a WAMP-on. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet. Ezeket kérjük, Sellei Anna e-mail címére küldjétek el (asellei@seed.hu), illetve ha bármilyen kérdésetek vagy felvetésetek van a képzéssel kapcsolatban, szintén őt keressétek a magadott e-mail címen, vagy az (1) 2122179-es telefonszámon.

Mi a WAMP (Wasárnapi Művész Piac)?

A WAMP 2006-ban azért jött létre, hogy a mindennapokban használható művészet jegyében az alkotó és a közönség minél közelebb kerüljön egymáshoz, ugyanakkor fórumot teremtsen az elérhető árú, egyedi, aktuális és színvonalas iparművészeti tárgyaknak. A havonta rendezett WAMP design piac mára az egyik legfontosabb kulturális és design fórummá nőtte ki magát. Nyáron az Erzsébet tér (volt buszpályaudvar), télen pedig a Gödör Klub ad otthont az eseménynek.

A piacon ötvösök, grafikusok, textilesek, keramikusok, üvegművészek, recycling művészek, játékkészítők mellett több neves galéria, itthon és külföldön is díjazott valamint nemzetközileg elismert magyar tervezők és termékeik képviseltetik magukat. Olyan hangulat ez, amely eleinte újdonság volt Budapesten, később, miután bekerült a köztudatba, egy havonta várt eseménnyé nőtte ki magát.

A mai magyar design törekvéseit támogató kezdeményezés célja az is, hogy a maga szerény eszközeivel a közízlés formálójává is válhasson, és támogassa a magyar designtermékek marketingjét és imidzsét.

A WAMP 2007-től tematikusan jelentkezik. A tematikus megjelenés célja, hogy megmutassa a design kapcsolódási pontjait más területekkel is. Így szeretné felhívni a figyelmet a mindennapi tárgyakban rejlő szépségre, valamint elmozdítani holtpontjáról a hazai design művészetet.

A tréningre, bár alapvetően a WAMP-on résztvevőknek hirdetik meg, két-három külsőst is fogadnak, ha művészi tevékenységükkel pénzt is szeretnének keresni. Jelentkezési lapokat az Irodalmi Centrifuga e-mail címén vagy Sellei Anna projektmenedzsertől lehet kérni a fenti e-mail címen.

WAMP honlap
SEED honlap

Nincsenek megjegyzések: