2009. március 16., hétfő

Érdekek helyett értékek

Meghívást kaptunk egy értékekkel kapcsolatos beszélgetésre. Mivel azt gondoljuk, olvasóink között is lehetnek olyan szervezetek, akiket közvetlenül nem ér el a felhívás, itt tesszük közzé az ÉrMe Klub, azaz a katolikus keresztény üzletembereket összefogó klub beszélgetésre invitáló felhívását.


Kedves Társadalomszervező Barátunk!
Kedves Közösségvezető, Közösségi Képviselő!
Egy sajátos kísérletben való első részvételre hívunk!


Ma Magyarországon sokak szerint, és szerintünk is, társadalmi ÉRTÉKválság van.

Nemcsak a korábban szokásos és elfogadott társadalmi ÉRTÉKEK rendültek meg, de egyre inkább híján vagyunk az ÉRTÉKEK világos megfogalmazási és egyeztetési fórumainak is, ami szinte lehetetlenné teszi mind a hasonlóságok, mind a különbségek egyértelmű tisztázását.

Úgy látjuk, hogy ma Magyarországon a SAJÁT ÉRTÉK alapú vélemények szinte mindent elsöpörni igyekvő hangoztatásával szemben, nagyobb szükség van a KÜLÖNBÖZŐ ÉRTÉK alapú vélemények megfontolt és szakszerű összesítésére, s az azokban fellelhető közös ill. különböző ÉRTÉKEK, TARTALMAK megtalálására.

A fentebb leírt helyzet ellensúlyozására az ÉrMe kezdeményezi egy ÉRTÉKegyeztető Fórum megteremtését. Havonta egyszer, előre megadott témában véleménycserét kezdeményezünk azon közösségek vezetői és képviselői között, amelyek előzetesen regisztrálják magukat. Célunk, hogy elősegítsük a különféle társadalmi ÉRTÉKET vallók párbeszédének kibontakozását, a hasonló ÉRTÉKEK jegyében ténykedő szervezetek egymásra találását.

Ezúton meghívunk tehát az ÉRTÉKegyeztető Fórum első találkozójára, amelyre 2009. március 25-én du. 17.00-20.00 h-ig a Pilinszky Kávéház pinceklubjában kerül sor.

Olyan beszélgetésre hívunk, ahol
- személyünkkel közösségünket, szervezetünket és értékrendünket is képviseljük, ezért nem személyeskedünk.
- egymás ÉRTÉKEIT igyekszünk megismerni, nem az objektív Igazságot.
- megfontoltan, de nyitottan és toleránsan viszonyulunk egymás véleményéhez, ezért nem vitatkozunk.
- akkor is tovább beszélgetünk, ha valamiben nem értünk egyet.
- az érzelmeinket a technika is segít korlátok közé szorítani.
- annak a véleménye a legfontosabb, akivel a leginkább egyetértenek, nem azé, aki a leghangosabban mondja.
- a közös ÉRTÉKET abból alakítjuk ki, hogy mindenki különbözően gondolkodik és érez.

Előzetes regisztráció: hidvero@hidvero.hu

Részvétel és hozzászólás a regisztráció sorrendjének megfelelően.
Részletes programot a regisztráló szervezetek vezetői és képviselői részére küldünk.
Érdeklődők részére előzetes helyfoglalás a hidveroe@ermeklub.hu címen lehetséges.

***

Az Értékegyeztető Fórum szervezését és a költségeit az ÉrMe biztosítja, mert ezt a tevékenységét a társadalom szolgálatának tekinti. Az ÉrMe a technikai feltételek biztosításán túl, nem kívánja befolyásolni az Értékegyeztetés menetét, ugyanakkor az Értékegyeztetés eredményét mind mindennapi munkánkban, mind felelős társadalmi véleményünk kialakításában szeretnénk figyelembe venni. (Az ÉrMe a katolikus keresztény üzletembereket fogja össze, vezetőjük Salzmann Zoltán.)

Nincsenek megjegyzések: