2008. március 27., csütörtök

ICA kalandjai a neten, avagy hogyan lettünk, hogyan leszünk?

2008. januárjában Bódis Kriszta és Gordon Agáta úgy döntöttek, kell egy csapat, amelyik felöltözteti ICÁ-t. Kell egy honlap, egy hely, ahol ICA társai, szimpatizánsai s az iránta még csak érdeklődők jobban megismerhetik őt, megtudhatnak valamit élettörténetéről, hogy jobban érthessék mindazt, ami ezután történik majd vele, velük: mert remélik, ICÁ-nál marad, akivel egyszer találkozik.
E cikkben felidézzük, hogyan alakult ICA új ruhája, hogy élőfolyóiratként ne csupán a kitűnő és örök háláját élvező Centrálban, de a neten is könnyedebben kokettálhasson.


2008. január 9.
Címzett: ICA hírlevél
Tárgy: Most vagy..

ICA KERES NŐTUDATÚ MUNKATÁRSAT, AKI HONLAPJÁNAK TECHNIKAI KIVITELEZÉSÉBE, ANYAGÁNAK SZERKESZTÉSÉBE ÉS SZELLEMISÉGÉBE HATÉKONYAN BEILLESZKEDNE.
MOTIVÁLT AJÁNLATODAT MOST KÜLDD EL, VAGY SOHA NEM LESZ HONLAPUNK!


Az alábbi válaszolókat választottuk:

Eperjesi Ági:
Kell, hogy legyen honlapotok. Tkp. azt hittem, van. Nem baj, megcsinálom. Örülnék veletek dolgozni. A mellékletben küldök egy listát a webes és könyves munkáimról.
üdv
Eperjesi Ágnes
www.eperjesi.hu


Farkas Timi:
Sziasztok!
Rendben, akkor küldöm motivált ajánlatomat :)
Szóval szívesen részt vennék egy általatok vázolt honlap készítésében, de nem a technikai szerkesztésben szorgoskodnék, hanem a tartalmi fejlesztésben - szerzőként és/vagy szerkesztőként.
Jelenleg épp egy tanulmányon dolgozom, amely a szappanoperák nőképével foglalkozik, talán ez elegendő információ Nektek arról, hogy a női témák érdekelnek engem, holott senki és semmi nem kötelez arra, hogy ezzel a témával foglalkozzak.
Olvastam sok vonatkozó, nőtudatúnak is nevezhető tanulmányt, egyszerűen mert érdekel a téma, és fontosnak is tartom.
Elküldök a korábban a Népszabadságban publikált írásaim közül néhányat, amelyek valamilyen mód a nőkkel foglalkoznak. Csatolom szakmai életrajzomat.
Azt is gondolom, hogy újságíróként számos olyan kapcsolattal rendelkezem, amelyek lehetőséget teremtenek arra, hogy a nő témákat népszerűsítsük, valamint abban is tudom majd kamatoztatni kapcsolataimat, hogy a portál szélesebb körben ismerté válhasson.
Szóval ha mindezek ismeretében szívesen találkoznátok velem, állok elébe.
Várom mielőbbi válaszotokat.

Üdvözlettel,
Farkas Tímea


Györe Gabi:
Kedves Kriszta, Agáta, ICA!
Szerkesztésbe tudok beszállni, ha érdekel ez benneteket, a technikai kivitelezésre nem én vagyok a megfelelő ember, s ha ennek ellenére sem esnék ki a pikszisből, beszéljünk róla, ha van kedvetek!
Györe Gabriella


Marton Róza:
kedves ica,
úgy 10 éve, amikor még azt sem tudták, eszik-e vagy isszák a netet, én csináltam a scripta nevű folyóiratarchívumot, még kisipari módszerekkel (www.c3.hu/scripta), voltam úgy 8-9 éve a beszélő kult. rovatának vezetője egy évet talán, dolgoztam arculattervezőként és bedolgozó szerkesztőként az eduweb rt-nek, amikor még csak e-learninggel foglalkoztak, gondoztam egy-két évig a műsorszolgáltatási alap honlapját is, a portálok és a dinamikus honlapok betörése előtt rengeteg honlapot terveztem, csináltam, mezei html-ben (néhány még megvan, http://lettre.c3.hu, www.patakkonyvek.hu, én csináltam az atlantisz kiadó és a műfordítók régi honlapját is, ezeket mostanában cserélték le dinamikusra), szerkesztője voltam egy soknyelvű irodalmi portálnak ( www.babelmatrix.org), én követtem el tettestárssal (karádi éva) a visitcard nevű soknyelvű irodalmi antológiát, inkluzíve adatbázis-tervezés és arculat, megjelengetett néhány fordításom is, nabokov, william james, harwood, ilyesmik, voltam marketinges a typotex kiadóban, valamikor közben voltam egy évig óvodapszichológus is, és folyamatosan tanítottam pszichológiát felvételizőknek a trefort gimiben, amíg még felvételi tárgy volt, most vagyok beindítandó egy érdekes kis kiadót egy barátommal, akasztott ember még nem voltam, de bevállalnám azt is, érdekes lehet, munkabírásom kitűnő, kult antrop és pszichológia szakra jártam az eltére, a pszichót be is fejeztem, meglehetősen olvasott vagyok, az ikúm majdnem annyi, mint a testmagasságom, folyékonyan tolmácsolok a programozó és a (bölcsész) megrendelő között, jelenleg a drámaírásnak és fordításnak szentelem magam, ami szép reményekkel kecsegtet, de nem lehet álló nap csak írni, megfekszi a lelket, a tudatom (női) vonatkozásában nem nyilatkoznék így a megismeréstudományi szakirány elvégzése után, de ivarszerűleg nő vagyok, perfekcionista és törpekisebbségi, lévén két fiammal, az apjukkal meg egy lökött kankutyával (weimari vizsla!) élek együtt belbudán, ahol 33 éves múltam és szőke vagyok.
azt hiszem, nagy jól járnátok velem, és én is nagyon jól járnék veletek, ha nem kell naponta irodába járnom meg meddő, agymenéses értekezleteken részt vennem. nem szeretek nyüzsögni, a csendes, elmélyült ámokfutás az én terepem. nem szeretek angolul beszélni, csak olvasni. és nem szeretem a pacalt sem.
mit szóltok?


Zsemberi Zsófi:
Drága ICA,
Zsemberi Zsófia vagyok egy nagyon lelkes, nőtudatú figyelőtök. Nagyon szeretnék részt venni, segíteni az internetes honlapotok létrehozásában.
Naponta több órát töltök a számítógép előtt a „munkámból" kifolyólag, ami leginkább a filmjeim megvágásából áll, mivel a Filmművészeti Egyetemre járok, rendező szakra, ezért elég sok programhoz értek. Azt gondolom nem okozna gondot, mind esztétikailag, mind technikailag, mind szellemileg a honlap létrehozása, fenntartása.
Jelenleg sok idővel rendelkezem, így nagyon örülnék, ha csatlakozhatnék legalább e téren az ICA-hoz.

Bár ez egy elég kurta motivációs levél, a lelkesedésem remélem kitűnik a sorok közül.
Ha megfelel, személyesen talán jobb lenne tisztázni, hogy pontosan mit is szeretnétek, mik az elvárásaitok.

Üdvözlettel
zsemberi zsófia


Rónay Gabi, informatikusunk, fotósunk és a technikai gubancok varázslatos gyorsaságú elsimítója pedig Eperjesi Ágival érkezett.


ICA válaszai:

1.
Köszönjük rendkívül vonzó jelentkezésed, Krisztával egyeztetünk és hamarosan válaszolunk!
ICA


2.
Örömmel fogadjuk segítséged honlapunk elkészítéséhez.
Első ismerkedő és feladat-elemző találkozóra invitálunk, négy másik jelentkezővel együtt, ahol reményeink szerint sikerül további együttműködésünk kereteit és technikáját körvonalaznunk.
Ebből az alkalomból szeretettel várunk a Centrál kávéházba. Alábbi időpontok közül reméljük, hogy az egyik alkalmas számodra. Kedd reggel 9 -11, vagy szerda este 5 és 7 között. Ha bármelyik jó, kérlek válaszd a közelebbit! ICA


Aztán jött a nagy találkozás.

Kevesebb mint 3 hónap alatt élményszerű együttműködésbe kerültünk, kialakult ICA, a honlapunk arca és váza, és kicsit jobban megismertük egymást.

Láttuk Ági kiállítását, olvastuk Róza drámáit, hallottunk Zsófi vizsgafilmjeiről, egyeztettük Timivel tapasztalatainkat a szappanoperákról, megismertük Rónay Gabi helytörténeti munkáit a neten és Gygabival megbeszéltük, hogyan is kéne kinéznie egy irodalmi blognak, honlapnak vagy portálnak.

ICA és társai az eddig kialakult szerepek szerint mostantól szerkesztőségként működnek tovább! Hurrá!

Nincsenek megjegyzések: