2009. augusztus 9., vasárnap

VIRRASSZ! - Erőgyűjtés a Gödörben

„A Néma Nővérek nevében augusztus 5-én virrasztás kezdődött a Gödörben a hétfőn meggyilkolt Balog Máriáért.
A Gödör nemes helyszín, ott mindig virrasztanak, sokan, szeretettel. A Néma Nővérek gyertyái addig égnek a Gödörben, amíg az ártatlan áldozat Balog Mária gyilkosa megkapja büntetését.

Gyertyagyújtás és Fényüzenet minden este kilenckor!


Virrassz!
Erőgyűjtés a Gödörben


A Gödör Klub egy sivár pincebunker Budapest szívében. Sokezer négyzetméter betontér, alacsony mennyezet, szürke falak, hatalmas terek. Fekvő jövőember. A látogatók önmagukkal díszítik fel: belőlünk öltözik. Vonulnak, áramlanak a teraszok között vezető széles lépcsősoron, a pultoknál, a mélygarázsban, a színpadok körül, a felszínen, a medence partján, a zöldparkban és a koncertpincékben.
Augusztus 5-én virrasztás kezdődött a Gödörben a hétfőn meggyilkolt Balogh Máriáért. A Gödör nemes helyszín, ott mindig virrasztanak, sokan, szeretettel. A Néma Nővérek gyertyái addig égnek a Gödörben, amíg az ártatlan áldozat Balogh Mária gyilkosa megkapja büntetését. Gyertyagyújtás és Fényüzenet minden este kilenckor. Vasárnap trombita szól.

A Gödör Nemzeti Színháznak készült, de csak a föld alatti része készült el. A Gödör készséges befogadó, zavartalanul áramlanak az emberek a tereiben, itt mindenki figyel erre a zavartalanságra, ez a közös élmény része. Akik itt töltik az időt, folyamatosan és több ezren, értékelik ezt. Itt szeretet van, idegenek állnak szóba egymással készségesen és élményt cserélni.
A Gödör végtelen és készséges befogadó, a spiritualitás költözött a Gödörbe, itt él a város. Szív a gödör, nagy és gyors szív, élő, állandó színház, bemutató, korzó és körző, itt a motor és a keringés központja. A Gödör fiatal és szép.

Jó volt berendezkedni a nemes ügyért a Gödörben. Hosszú beköltözés volt, néhány médiamegjelenés. Az első estén ízlelgettük, két mécsesünk volt, mindegyik folyton el akart aludni, a másodikon egy asztalunk is kovácsoltvas gyertyatartókkal és színes gyertyákkal, pár felirattal, sok látogatónk érkezett, akik szeretettel öleltek meg és gyújtottak gyertyát.
A harmadik naptól három asztalon égnek a gyertyák, mécsek, és három lány egy fényképet hozott Balogh Máriáról. Ott volt a helye középen, készen. Tiszta, nemes arc, egy asszonyé, akinek az lett a küldetése, hogy ártatlan halálával segítsen nekünk enyhíteni a gyűlöleten.
Az arca nyílt, érett és szép. Immár mindannyian látjuk, hogy sugárzik róla a küldetése: e küldetés. Mária velünk van, üzenete nyílt, nemes és tiszta. Üzenete hangosan szól és árad a Nemzeti SzívGödörből közös tudatunkba – a Néma Nővérek remélik, sokan hallják.

A virrasztó asztal belesímul a Gödör életébe. A virrasztani érkezőket lenyűgözi a hely szelleme és szabadsága. Már fentről is látható a sok gyertyaláng a bunkerbejárat sarkában, a Gödör mértani közepén, a mélygarázs lejárata mellett, a szívgödörben. Egy spirális közepében áll a virrasztó asztal a gyertyákkal: - oltár.
"Balogh Mária, utad segít", írta fel az asztalnál Soma a búcsúszót hatodikán éjjel, és elmesélte a 100 kismajom elméletet: Kollektív tudatunkban minden információ megvan és automatikusan letöltődik a személyes agyakba, ha már elég sokan letöltötték. Mondjuk százan. És onnantól a faj minden egyede számára hozzáférhető, bárhol is éljen.

Ez itt a Gödörben percek alatt megtörtént. Egy villanásból érti mindenki, aki észleli a gyertyafényt, miről van szó. Szeretettel sietnek el az asztal mellett, vetnek egy pillantást a virrasztókra, az oltárra, Máriára. És virrasztanak tovább. A Lányok és fiúk, a tizen- és huszonévesek, szépek és erősek, akik önmagukkal díszítik fel ezt a helyet, a Nemzeti SzívGödört, ahogy megtöltik szeretettel.


A Néma Nővérek gyertyái addig égnek a Gödörben,
amíg az ártatlan áldozat, Balogh Mária gyilkosa
megkapja büntetését.


A Néma Nővérek

Nincsenek megjegyzések: