2009. augusztus 14., péntek

Nemzeti gyásznap elrendelését kérik a Néma Nővérek

Nemzeti gyásznap elrendelését kéri a köztársasági elnöktől levélben a Néma Nővérek elnevezésű értelmiségi csoportosulás a romák elleni támadások miatt, az elmúlt egy év alatt történt minden bizonnyal rasszista gyilkosságok áldozatainak tiszteletére - jelentette be Fried Erika, a szervezők egyike. Az értelmiségi csoport szerint a romák elleni támadásokkal kapcsolatban az embereknek nem szabad hallgatniuk. Az ügyben megszólalt a köztársasági elnök is, aki leszögezte, hogy az ország lakosainak szolidárisnak kell lenniük egymással.


A Néma Nővérek csatlakoznak az államfő által megfogalmazott gondolathoz, és felkérik őt, hogy rendeljen el nemzeti gyásznapot, hiszen „2007. júniusa óta 55 súlyos támadás ért cigány embereket, és legalább ennyi atrocitás magyar embereket. A megtámadottak közül hatan haltak meg, ketten szenvedtek életveszélyes sérüléseket, és miközben családokra gyújtják a házukat, és a menekülő édesapát négyéves kisfiával együtt hátba lövik, és miközben az alvó édesanyára rátörik saját házának ajtaját, megölik, lányát életveszélyesen megsebesítik - a társadalom, az emberek hallgatnak, mintha ez természetes dolog volna egy országban. Ugyanígy tesznek az ország legfőbb politikai és vallási vezetői is.”.

Kezdeményezték azt is, hogy augusztus 20-án a Kossuth téren az ország zászlaját eresszék félárbocra és tűzzék ki a gyászlobogót is az ország népének szolidaritását demonstrálandó, és mert Magyarországnak gyásza van. Magyar állampolgárokat ölnek.

A hír az alábbi linken is olvasható:
http://74.125.77.132/search?q=cache:_hlZALZWmogJ:www.hirado.hu/Hirek/2009/08/12/16/Nemzeti_gyasznap_elrendeleset_kerik_a_Nema_Noverek.aspx+néma+nővérek&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu

Nincsenek megjegyzések: